EDU X FIT

Savez za školski sport Vojvodine u saradnji sa Fakultetom „EDUKONS“iz Novog Sada, zbog povećanog interesovanja organizuje takmičenje „EDU X FIT“- atletski poligon namenjen učenicima 3. i 4. razreda u kojem se razvija brzina, koordinacija, spretnost i snaga. Dalje
Možete se prijaviti OVDE

educons

logo-transparent1

DPFV

DRUŠTVO PEDAGOGA FIZIČKOG VASPITANJA VOJVODINE je nestranačka organizacija pedagoga fizičke kulture, koja se bavi unapređenjem kvaliteta nastave fizičkog vaspitanja i sporta u školama, promocija zdravlja i zdravog načina života, unapređenje metoda i prakse fizičkog vaspitanja, podrška i stručno usavršavanje nastavnika u školama. Dalje

DrPedagoga-transparent 


image 0 02 04 cd7979abbb324a1d57a2efaf3497be34e6a7c0f05db423eb5f320b3f8ac56473 V

Savez za školski sport Vojvodine  je promovisao organizaciju sportske manifestacije  na tvrđavi u Baču u okviru Evropske nedelje sporta, koju su pokrenuli Olimpijski komitet i Savez za školski sport Srbije, pod pokroviteljstvom Delegacije evropske unije u Srbiji  i organizaciju Evropskog školskog sportskog dana (28.septembra). Aktivnosti u Baču osmislila je Sanja Ugren iz Saveza za školski sport Srbije, dok je realizacija poverena Savezu za školski sport grada Novog Sada. 
Učeće je uzelo oko 500 učenika mlađeg školskog uzrasta.  U pratnji svojih učitelja i realizatora projekta Sport u škole iz  Novog Sada organizovano  je došlo 300 dece. Da im  igra u Baču ostane u lepom sećanju potrudili su se domaćini u Baču i 200 mališana iz opštine Bač uzrasta od  prvog do četvrtog razreda. 
Prezentaciju o događaju su realizovali Goran Stevanović, predsednik Saveza za školski sport grada Novog Sada i Dijana Mesarović, koordinator projekta "Sport u škole" .
Evropski školski sportski dan predstavio je Miljan Milojković ispred organizacije Evropski školski sportski dan  u okviru Erasmus + projekta EU .
U Srbiji je bila najuspešnija organizacija Evropskog školskog dana u Kikindi i utiske i zapažanja o tom događaju prenela je Svetlana Mirčić Vukobrat, predsednica Školskog sportskog saveza u Kikindi.
Cilj je da se poveća broj ovakvih sportskih manifestacija, bez  takmičarskog  značaja.

Đaci reporteri izveštavaju