Aktivne škole

Jedan od ciljeva Strategije razvoja školskog sporta je svakako podizanje nivoa fizičke aktivnosti svih učenika, podsticanjem i osnaživanjem cele škole da, u saradnji sa roditeljima i lokalnom sredinom, promoviše fizičku aktivnost i blagostanje u svojoj školskoj zajednici. Jedna od mera kojom bi se ovaj cilj postigao je pokretanje inicijative pod nazivom „Aktivne škole“... Dalje

AktivneSkole

DPFV

DRUŠTVO PEDAGOGA FIZIČKOG VASPITANJA VOJVODINE je nestranačka organizacija pedagoga fizičke kulture, koja se bavi unapređenjem kvaliteta nastave fizičkog vaspitanja i sporta u školama, promocija zdravlja i zdravog načina života, unapređenje metoda i prakse fizičkog vaspitanja, podrška i stručno usavršavanje nastavnika u školama. Dalje

 

DrPedagoga-transparent 

logo transparentPozivaju se sve škole čije ekipe i pojedinci učestvuju na 8. Sportskoj olimpijadi sportske omladine Vojvodine da predstave svoje učenike i učestvuju na konkursu "PREDSTAVI SVOJU EKIPU/POJEDINCA" .
Tekst Konkursa  i potrebna dokumentacija je u prilogu.

Prilog

IMG 0991Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u saradnji sa Gradom Novim Sadom i Savezom za školski sport Vojvodine organizuje 8. po redu Sportsku olimpijadu školske omladine Vojvodine - SOŠOV u periodu od 17.do 20.maja 2018.u Novom Sadu.
13. marta 2018. godine u Plavom salonu, Pokrajinske vlade održana je konstitutivna sednica Organizacionog odbora 8. Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine (SOŠOV).

Opširnije...

DSC 0223U sredu 14.02.2018.godine sa početkom u 11 časova održana je redovna godišnja Skupština Saveza za školski sport Vojvodine. Pored  16 delegata iz  okružnih i gradskih Saveza za školski sport koji su članovi Saveza, skupštini su prisustvovali Branko Vujović iz PS za sport i omladinu, Vlastimir Mastilović načelnik gradske uprave za sport i omladinu grada Novog Sada, Branko Đukić iz PZ za sport i medicinu sporta, prof.dr Ilona Mihajlović sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, dr Slađana Grujić iz Rukometnog saveza Vojvodine, Predrag Marcikić iz OŠ „Vuk Karadžić“ iz Novog Sada.

Opširnije...