DSC 0785 naslovnaNakon četiri sjajna takmičarska dana i još mnogo kvalitetnih programa, u maloj sali SPENS-a je u nedelju 20. maja 2018. godine svečano spuštena zavesa na 8. SOŠOV. Kao i prethodnih dana i poslednji takmičarski dan je protekao u veoma dobroj organizaciji, sjajnim borbama, mečevima i nastupima učenica i učenika.  Takmičenja u karateu, odbojci, košarci, rukometu, futsalu i ritmičkoj gimnastici su sjajno organizovana, dodeljena su priznanja i medalje najboljima a organizovan je i kviz znanja na temu sporta i koliko učenici poznaju sport i fizičko vaspitanje.

 Nakon kratkog uvodnog programa zatvaranja 8.SOŠOV-a prisutnima su se obratili Branko Vujović, direktor 8. SOŠOV-a i Mihail Dudaš, naš proslavljeni desetobojac i predsednik Saveza za školski sport Vojvodine.

Branko Vujović se u okviru svog obraćanja pre svega zahvalio svim učenicima u njihovim nastavnicima i profesorima što su učešćem na 8. SOŠOV-u  ukazali veliko poverenje organizatorima 8. SOŠOV-a, pokrajinskoj Vladi, Gradu Novom Sadu i Savezima za školski sport Vojvodine i Grada Novog Sada. Direktor takmičenja se takođe zahvalio svima koji su učestvovali u organizaciji ovog takmičenja i dali veliki doprinos da 8. SOŠOV, koji je jedna od najvećih sportskih manifestacija ikada organizovana u Vojvodini, bude organizovan na najvišem nivouo i da u svakom smislu opravda značaj i važnost ove manifestacije.

Posebu zahvalnost direktor takmičenja je uputio onima koji su brinuli o bezbednosti, zdravlju, ishrani, prevozu, smeštaju, kao i promoterima i predavačima koji su svojim primerima i stručnošću dali poseban kvalitet 8.SOŠOV-u  i time doprineli da se sva deca – učenici u Novom Sadu na 8. SOŠOV-u osećaju što bolje i da ponesu najlepše utiske. I na kraju gospodin Vujović je iskazao veliku zahvalnost svim medijima koju su zaista predano i kvalitetno pratili sva dešavanja na SOŠOV-u kao i volonterima koju su uradili zaista sjajnan posao i pored toga poslali svima najlepše poruke u cilju promocije volonterizma i pravih vrednosti.

Predsednik Saveza za školski sport Vojvodine i naš proslavljeni sportista, Mihail Dudaš je takođe pozdravio sve učesnike 8.SOŠOV-a, zahvalio se svima u organizaciji i svim učenicima poželeo da iz Novog Sada ponesu najlepše utiske, da nastave da se bave sportom i uz poruku „Vidimo se na 9. SOŠOV-u“ i svečano zatvorio 8. SOŠOV.

Izvor: PS za sport i omladinu

Đaci reporteri izveštavaju